Min mening om: Rasmus Paludan

Blodmåne 27/07-18

 

Idag, fredag den 27 Juli 2018 vil der ske et lidt sjældent vejr fænomen. Nemlig blodmåne. Nu spørg i sikkert, “Hvad er blodmåne?” eller “Hvad sker der under blodmåne?”. Det er de spørgsmål jeg her vil svare på.

 

Hvad er blodmåne?

Under en total måneformørkelse kan vores måne få et rødligt skær. Fænomenet kaldes også for blodmåne. Når månen dækkes af Jordens skygge bliver månen rødlig under den totale formørkelse. Årsagen er at lyset fra solen der skyder forbi jorden i rette linjer bliver afbøjet som i et prisme under lysstrålernes passage gennem Jordens atmosfære. I atmosfæren filtreres lyset, der hovedsageligt tillader passage af det røde lys. Derved bliver lyset rødligt.

Hvad sker der under blodmåne?

Det korte svar. Ingenting. Der sker det samme som der vil ske under en normal fuldmåne. Nogen vil få søvnproblemer, tidevandet vil være højere end normalt og nogle personer opfører sig anderledes. Og så selvfølgelig at månen er rød.

Håber i fik den info i skal bruge 🙂

-Plum

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min mening om: Rasmus Paludan